Hírek
    10 kérdés - 10 válasz REDENCZKI MARCSI
    10 kérdés - 10 válasz REDENCZKI MARCSI | Stand Up Comedy Humortársulat
    10 kérdés - 10 válasz REDENCZKI MARCSI | Stand Up Comedy Humortársulat
    2021. November 11.

    10 kérdés - 10 válasz REDENCZKI MARCSI

    Tíz villámkérdést tettünk fel humoristáinknak, mindenkinek ugyanazt. Érdekes, izgalmas válaszokat kaptunk. Redenczki Marcsi elárulta, mit tett, amikor egy nyári fellépésen a tűző nap miatt rosszul lett a színpadon.

    1., Mire vagy a legbüszkébb humoristaként?
    - Elsőként arra, hogy bekerülhettem a Rádiókabaréba, amit gyerekként a paplan alatt hallgattam. Végtelen büszkeséggel tölt el, hogy olyan nagy nevekkel állhatok egy színpadon, akikre mindig is felnéztem. A legbüszkébb most arra vagyok, hogy a napokban rögzítette az önálló estemet a Showder Klub, ami hamarosan látható lesz a televízióban.

    2., Mi volt a legrosszabb élményed fellépésen?
    - Talán 3 éve lehetett, egy nyári szabadtéri fellépésen. Árnyékban kb. 40 fok volt, de a színpadon nem volt árnyék, egy falevél sem mozdult. 20 perc után olyan rosszullét jött rám, éreztem, hogy szédülök, remegett a lábam, és ott mérlegelnem kellett, vagy maradok, és lehet rosszul leszek, vagy igaz hamarabb, de amíg tudom, befejezem a műsorom és lejövök. A második lehetőséget választottam. A szervezővel természetesen utána megbeszéltem a történteket és semmi gond nem volt belőle.

    3. Melyik világsztárral szerepelnél legszívesebben egy filmben?
    - Imádom a Szívek szállodája sorozatot, Lauren Graham és Alexis Bledel a főszerepben.
    Tetszik a hangulata, a humora, a városka lakói, és az a vidám és őszinte kapcsolat anya és lánya között. Úgy gondolom és érzem, hogy köztem és a lányom közt is ugyanez a kapocs van. Én lennék Lorelai hóbortos, humorista barátnője, akihez mindig fordulhat, ha szomorú, vagy ki van borulva, vagy bulizni akar egy esős hétfő este.

    4., Ha a filmért Oscar-díjat kapnál, ki az az 5 ember, akinek megköszönnéd a családodon, párodon kívül?
    - Névtelenül azoknak a kollégáknak, ismerősöknek, akik szerettek velem lenni, a közelemben, hogy imádtam, hogy jókedvük lett ahogy hallgattak engem. Legfőképpen a társulatunk művészeti vezetőjének, Orosz Gyurinak, aki látott bennem valamit, amikor 2012-ben a kezdő csapatába hívott. Kállai Krisztának a menedzserünknek, aki soha nem adja fel a reményt, hogy minden tanácsát és határidőt betartunk egyszer, és természetesen a társulat tagjainak, akikkel együtt formáljuk egymást évek óta.

    5., Melyik tantárgyból voltál a legerősebb középiskolában?
    - Irodalomból. Imádtam a verselemzéseket, nagyon szerettem fogalmazni. Kedvenc feladataim közé tartozott a közismert : Mire gondolhatott a költő? – feladat. Nagyon szerettem olvasni és írni. Talán ezért is vettem a bátorságot, hogy írjak egy kis novellás kötetet, Türelemfa, avagy Nevel vagy nevelem a családom? címmel. Már az általánosban is benne voltam minden ünnepi műsorban, a középiskolában pedig aktívan szerepeltem a diákszínjátszó csoportban.

    6., Mit csinálnál ha befejeznéd a humorista karriered?
    - A pandémia miatti - közel másfél év - kihagyás nagyon megviselt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog hiányozni a fellépés, a szereplés, a készülés, a közönség.
    Olyan érzés volt, mint amikor elveszik a kisgyerek kedvenc játékát. Az írást, biztosan nem hagynám abba. Valószínűleg írnék egy második könyvet, vagy újságoknak is szívesen írnék cikkeket. Korábban több magazin is lehozta írásaimat. A rádiózás is nagyon megtetszett, amikor az interjúkat készítették velem, lehet kipróbálnám magam a mikrofon túloldalán is.

    7., A gázsid tízszereséért elvállalnád, hogy meztelenül lépsz fel egy szűkkörű rendezvényen?
    - Szerintem ez a veszély nem fenyeget, bár már lett volna erre egy lehetőségem, mert léptem már fel a Vakok Intézetében. Korom sötét volt. Csak egy kérésem volt, az, hogy a közönséggel szembe fordítsanak.

    8., Van tabu, amiről nem beszélsz a színpadon?
    - Nem politizálok, nem alkotok véleményt híres emberekről, celebekről.  Nem beszélek csúnyán, az irónia erejében bízom.

    9., Van-e olyan dolog, ami miatt lemondanál egy fellépést?
    - Amikor már édesapám nagyon beteg volt, hirtelen romlott az állapota és kórházba került, aznap este Rádiókabaré felvételem volt. Édesanyám megnyugtatott, hogy ő és a testvéreim ott vannak mellette. Rám bízta, ha úgy érzem, hogy meg tudom csinálni, akkor a vállalt feladatot teljesítsem.  A társulat vezetője is rám bízta a döntést. Megcsináltam a legjobb tudásom szerint, majd én is rohantam a kórházba.
    Abban az esetben mondanám csak le, ha végzetes tragédia történne, vagy olyan állapotban lennék betegség miatt, ami ezt lehetetlenné teszi.

    10., Melyik az az ország, ahol szívesen fellépnél ott élő magyaroknak?
    - A társulattal jutottam el életemben először külföldre. Léptem már fel Ausztriában, Írországban, de Amerika számomra egy álom. Természetesen egy gyönyörű tengerparti fellépést sem hagynék ki.

     

    Fellépőrendelés és videók: Redenczki Marcsi (katt ide)