Hírek
    Hiányzik a magyar humor a külföldön élő honfitársainknak
    Hiányzik a magyar humor a külföldön élő honfitársainknak | Stand Up Comedy Humortársulat
    Hiányzik a magyar humor a külföldön élő honfitársainknak | Stand Up Comedy Humortársulat
    2019. Március 06.

    Egyre gyakrabban keresik meg a Stand up comedy Humortársulatot külföldön élő magyar közösségek azzal, hogy szívesesen látnák a magyar humoristákat. Számos országban megfordultak már, legutóbb Dublinban léptek fel, legközelebb pedig az ausztriai Tirolban láthatja őket a közönség.

    Mindig úgy szervezik az utazást, hogy a munka mellett legyen idő a városnézésre is. Írországban nem érték be Dublinnal, autót béreltek és meg sem állt a csapat a Moher-sziklákig. A bal oldali vezetést Orosz Gyuri vállalta be, ami amellett, hogy nagy élmény volt, elég fársztó is. Magyed perfekt beszél angolul, de kicsit tartott az ír akcentustól, mint később kiderült, kár volt. Az írek nagyon kedvesek és amint egy turista szól hozzájuk, odafigyelnek, hogy megértsék egymást. Redenczki Marcsinak ez volt élete első repülős útja, amit nagyon várt. Csak a megérkezés után tudták meg, hogy egy hurrikán idején landoltak.

    - Nagyon furcsa volt a leszállás, dobálta a szél a repülőt, kérdeztem is a srácokat, hogy ez normális, mindig így szokott lenni? Mondták, hogy persze, persze. Csak az volt gyanús, hogy Orosz Gyuri a Miatyánkot motyogta közben magában- idézi fel az írországi emlékeket Redenczki Marcsi, a Rádiókabaré humoristája.

    Ausztriába autóval mennek és terveik szerint a fellépés mellett bejárják a környéket is.

    - Nagyon szeretek külföldön fellépni, mert végtelenül nyitottak a kint élő magyarok, ráadásul úgy vettem észre, hogy felveszik egy idő után az adott ország lakóinak mentalitását, így mindig kapok magyarul beszélő íreket, osztrákokat, amerikaiakat- meséli Orosz Gyuri, a Showder Klub humoristája. Majd nevetve hozzáteszi: - Ez azért különösen jó nekem, mert nagyon nehezen tanulok nyelveket, szerintem sérült az agyamnak ez a része, de mégis bepillantást nyerhetek egy-egy nép gondolkodásába, az ott élő magyarok által.

    Legközelebb Tirolban, Langkampfenben lép fel Orosz Gyuri, Redenczki Marcsi és Maczkó Ádám. Redenczki Marcsi a kevés magyar, női humorista egyik legjobbja elárulta, miért fog jobban izgulni az ausztriai fellépés előtt, mint máskor:

    - Nagyon jó érzés az embereket megnevettetni bárhol, de azt vettem észre, hogy külföldön még jobban ki vannak éhezve a magyar humorra. Nagyon várom már az április 6-i fellépést, és talán egy picit izgatottabb is leszek előtte, mint általában, mert a lányom is ott ül majd a nézőtéren, aki Kufsteinben él.

    Maczkó Ádám, a Showder Klub humoristája járt már Tirolban, bár akkor privát utazás volt: - Azóta vágyom vissza Tirolba, amióta legutóbb ott jártam. Gyönyörű hely, imádom a természeti látnivalóit és az építészetét egyaránt, de most legjobban a fellépést várom. Nekem ez lesz külföldön az első.

    A Tirolban élő magyarok tehát április 6-án, Langkampfenben találkozhatnak a Stand up comedy Humortársulat tagjaival.