Hírek
    Így bolondoznak április elsején a sztárok
    Így bolondoznak április elsején a sztárok | Stand Up Comedy Humortársulat
    Így bolondoznak április elsején a sztárok | Stand Up Comedy Humortársulat
    2020. Április 01.

    Így bolondoznak április elsején sztárjaink - Oszter Sándor: A feleségem majdnem elsírta magát!

    Április elseje. Mindenkinek van legalább egy sztorija, ami eszébe jut a Bolondok napjáról. Az AcNews a karanténban lévő sztárokat kérdezte, kinek, milyen emléke van ezzel kapcsolatban. Kiderült például, hogy Oszter Sándor egyik alkalommal túlzásba vitte a viccelődést, aminek majdnem sírás lett a vége. Orosz Gyuri humoristaként is fontosnak tartja megőrizni a hétköznapokban is a vidámságot, és öccsének is sikerült őt átvernie. Peller Anna pedig imád kollégáival viccelődni, egyik évben az egész színházat csapták be csúfosan, és mindenki elhitte a kollégájával kitalált történetet.

     

    Oszter Sándor – „Donatellát tréfáltam meg olyan durván”

    A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész sem veti meg a humort, azonban egyik alkalommal talán egy kicsit túlzásba esett a tréfálkozással, így csaknem sírás lett a vége.

    „Sok-sok évvel ezelőtt a feleségemet Donatellát tréfáltam meg olyan durván, hogy majdnem elsírta magát. Ő akkoriban főtitkárnőként dolgozott az Operában. Napközben telefonon hívtam fel kétségbeesett hangon, hogy elutaztam Olaszországba kicsit kirándulni. A kocsim viszont elromlott, és csak egy hét múlva tudok hazamenni. Ebből persze nem volt semmi sem igaz, de sosem felejtem el mennyire megijedt. Miután lerakta a telefont, bementem hozzá nevetve egy csokor virággal.”

     

    Peller Anna – „Nekünk a nevetés betölti a mindennapjainkat”

    Az RTL Klub Reggeli háziasszonyának családjában a humor elengedhetetlen a hétköznapokban is. A nevetés náluk betölti a hétköznapokat, de úgy véli, minden alkalmat ki kell használni, amikor csak lehetőség nyílik rá.

    „Dézsy Szabó Gábor kollégámmal pár évvel ezelőtt elterjesztettük a színházban, hogy szerepelt az X-Faktorban és sikeresen továbbjutott a Queen együttes egyik nagysikerű számával. Mindenki teljesen elképedt és büszkék voltak rá, mert alapjában véve ő egy teljes más karakter, egy imádnivaló színész. Büszkék voltunk erre a cselszövésünkre, mert egy nap alatt sikerült mindenkinek tudomást szereznie róla, és nem utolsósorban hittek is nekünk. Családon belül nem jellemző, hogy ezen a napon megvicceljük egymást, de mi is szeretjük a humort. Nagybátyám született április elsején, ő szokott ilyenkor minket hívni. Most, hogy mindenki otthon van, meglehetősen másabb a helyzet. Nekünk a nevetés betölti a mindennapjainkat és minden alkalmat kihasználunk, amikor lehetőség adódik egy kis viccelődésre.”

     

    Orosz Gyuri – „Ez nem feltétlenül a „bolondok napja"

    A Stand Up Comedy Humortársulat vezetőjét is meg lehet lepni egy-egy tréfával. Vele is megesett már, hogy csőbe húzták április elseje alkalmából.

    „Amikor még kereskedőként dolgoztam, minden évben készültünk, kit hogyan tudnánk becsapni. Óriási terveket szövögettünk, igyekezett mindenki felkészülni a váratlan cselszövésekre. Akkor jöttem rá, ez nem feltétlenül a „bolondok napja” – kezdte nevetve lapunknak a humorista. „Volt egy kollégám, akihez berohantam az üzletbe, elmondtam neki, hogy kifogyott az autómból a benzin, és segítsen az első kútig eltolni. A legközelebbi töltőállomás nagyjából négy kilométerre volt, nem jutott eszébe, hogy felesleges odáig elmennünk. 200 méter után kiugrottam a kocsiból, rákiáltottam, hogy április elseje, Bolondok napja. A reakciója viszont mindössze annyi volt, jól megijesztettem, de üljek vissza a volán mögé, hogy tovább tudja tolni a járművet. Ez legalább annyira emlékezetes számomra, mint amikor középiskolás koromban, egyik este kimentem a fürdőszobába, addig pedig az öcsém, akivel egy szobában laktunk, beleöntött egy pohár vizet az ágyamba, majd visszafeküdt aludni. Nem vettem észre, így sokáig azt hittem, hogy éjszaka bepisiltem. Lapítottam, mire a testvérem, aki hasonló aggyal rendelkezik, mint én, és mi folyamatosan viccelődünk egymással, kiugrott az ágyból, majd közölte, ez volt az április elsejei poénja. Humoristaként is fontosnak tartom a hétköznapokban megőrizni a vidámságot, épp ezért a bolondok napját ugyanolyan ünnepnek tartom, mint a Valentin napot vagy bármilyen évfordulót.”

     

    Forrás: https://bit.ly/2JuGvg7