Hírek
    Így lett Marcsi humorista 40 évesen - Nőiváltó
    Így lett Marcsi humorista 40 évesen - Nőiváltó | Stand Up Comedy Humortársulat
    Így lett Marcsi humorista 40 évesen - Nőiváltó | Stand Up Comedy Humortársulat
    2019. Április 03.

    Amikor 40 évesen egy nő teljesen új dologba kezd, valami nagy változás lehet a háttérben. Vagy nem. Lehet, hogy épp csak ekkorra érzi úgy, hogy eljött az ideje annak, hogy magára figyeljen, amikor azt csinálhatja, amihez mindig is kedve volt. Ahogy ezt Redenczki Marcsi is tette. Humorista lett.

    Redenczki Marcsi váltásához a „kezdőrúgást” a blogolása adta. Mindenről ami érdekelte, elmondta a véleményét. Legyen az tv-műsor, napi aktualitás vagy jó családi sztori. Egyre többen olvasták rendszeresen és követelték a folytatást. „Volt, aki Új-Zélandon azzal kezdte a napját, hogy elolvasta mit írtam. – sorolja a kezdeteket Marcsi. Vele a mai napig tartom a kapcsolatot. Az olvasók, a család, és a baráti társaságomból is bíztattak, hogy fogjam csokorba ezeket a sztorikat.”

    A család is támogatta, mert látták, hogy mennyire neki való a színpad. “A családi történeteknél mindig megkérdeztem, hogy elmondhatom-e ország világ előtt? Alapvetően csak saját sztorikat mesélek, mert ők tuti nem perelnek be. Erre mondta az öcsém, hogy „gondolod te!” – mondja nevetve.

    A szó szoros értelmében nem is váltott. „Csak” az álmait valósította meg, de azért a munkáját sosem adta fel. 32 éve, azaz 18 éves kora óta folyamatosan dolgozik, csak két gyermeke születésekor hagyott ki hat évet. Most gazdasági ügyintézőként dolgozik a IX. kerületben. Ide ingázik Kecskemétről, már 10 éve. Úgy érzi, hogy a munkája  biztos pont az életében, a fix megélhetést ez jelenti. Persze azért nem csak ezt. Szereti a napi kapcsolatot az ügyfelekkel, kollégákkal. „Ráadásul az sem elhanyagolandó, hogy így sosem fogyok ki a történetekből” – mondja mosolyogva.

    Hogyan megy mindez? Van egy remek férje – meséli Marcsi, aki a hátországot jelenti… és ennél is többet. „Sajnos ő otthon van már 5 éve, rokkantnyugdíjas, 15 éve szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála. Szerencsére az állapota nem sokat romlott, stabil és pozitív a hozzáállása is, nem hagyja el magát. Ő vezeti a háztartás, bevásárol, mos, takarít. Ha ő nem lenne, nem tudnék helytállni ennyi területen.” – mondja kissé elérzékenyülve.

    https://noivalto.hu/2019/04/03/humorista-redenczki-marcsi-karriervaltas-ujrakezdes/