Hírek
    Ilyen volt 2020, ilyen lesz 2021 Redenczki Marcsival, a kecskeméti stand-up humoristával
    Ilyen volt 2020, ilyen lesz 2021 Redenczki Marcsival, a kecskeméti stand-up humoristával | Stand Up Comedy Humortársulat
    Ilyen volt 2020, ilyen lesz 2021 Redenczki Marcsival, a kecskeméti stand-up humoristával | Stand Up Comedy Humortársulat
    2020. December 31.

    Marcsi egy férj, két felnőtt gyerek, na meg megannyi komikus élethelyzet birtokában építi stand-up karrierjét Kecskemétről, nem is akárhogyan. Egyike a kevés magyar női humoristáknak, nem mellesleg rendszeresen szerepel a Rádókabaré, a Comedy Central és a Showder Klub műsoraiban is.

    2010-ben kezdte humorista pályáját tehetségkutatókon. Ezt megelőzően blogot írt 3 éven keresztül, majd 2009-ben megjelent a Türelemfa, avagy nevel vagy nevelem a családom? című novelláskötete. 2012 óta tagja az Orosz György vezette Stand up Comedy Humortársulatnak. Mindezek mellett közalkalmazottként dolgozik közel 20 éve. Idén bemutatkozott a Showder Klub színpadán is.

    Redenczki Marcsi: A világon most mindenki megtanulta, hogy semmi nem biztos, semmit ne vegyünk készpénznek és természetesnek. Az egyedüli biztos pont: A CSALÁD.Minden labilis lett ebben az évben, munkahelyek szűntek meg, zártak be. Mindig szerettem biztonságban tudni a családom, ezért nem adtam fel a főállásom még akkor sem, amikor már fárasztó volt a munka mellett az írás, a felkészülés, az előadások. Ez az év ráébresztett arra, hogy tényleg komolyan kell venni a több lábon állást. Így, hogy a gyerekeim külföldön élnek, és hosszú ideje nem ölelhettem meg őket, többet aggódtam értük, és ezek a köztünk lévő kilométerek most még többnek tűntek. Ráébresztett ez az év arra is, hogy az álmainkat nem szabad feladni. Tenni kell érte, dolgozni kell rajta minden nap, még akkor is, ha a régen áhított célt nem rögtön, hanem hosszú évek alatt érem el. Mert ezek az évek is hozzájárulnak ahhoz, hogy amikor végre eléred, olyan emberként éld meg, amilyen mindig is voltál.
     

    Ha három szóval kellene összefoglalnod ezt az évet, melyek lennének ezek?

    Félelem. A vírus felbukkanása mindenkit szorongással töltött el. Mindenki aggódott a szeretteiért. Féltettük a szüleinket, a nagyszüleinket, de magunkat is ettől az ismeretlen betegségtől.

    Szeretet. Szerencsére a vírus nem elszigetelte egymástól az embereket - amit ez a helyzet megkívánt -, hanem közelebb hozta őket egymáshoz. Idegenek segítettek ismeretleneken. A családok megszervezték a bevásárlásokat, és tényleg vigyáztunk egymásra.

    Remény. Az, ami végig itt volt és van velünk. Megtanultunk sok mindent kezelni ebben az évben. Legfőképpen bízni, remélni, hogy túljutunk ezen is egyszer.

     

    Mit vársz 2021-től?

    Szeretném, hogy mindenki egészséges legyen a családomban. Minden álljon vissza a régi kerékvágásba. Az iskolákba visszatérhessen az élet, nyissanak ki végre a színházak, az éttermek, mindenki érezze magát újra biztonságban. Szeretnék újra szórakoztatni a színpadon, a Rádiókabaréban, visszatérni a Showder Klubba, valamint újra járni az országot a társulattal.

     

    Hogy állsz a fogadalmakkal?

    Jó kis kérdés így karácsony után… Az elmúlt évben sikerült majd 10 kg-tól megszabadulnom, de a karantén, a karácsony után sikerült visszaszereznem párat. Januártól ennek látok neki. A pandémia alatt is írtam, volt Rádiókabaré felvételem is, igaz, közönség nélkül, de amit mindig is vallottam és ez nem fogadalom, hanem a természetemből fakad, hogy a humorérzékem soha nem fog elhagyni. Mindig szükség lesz arra, hogy a legnehezebb helyzetben is nevessen az ember, érezze jól magát, ezzel tud új erőre kapni és kizökkenni picit a zűrzavaros hétköznapokból.

    Forrás: trendalelke.hu