Hírek
    Íme a Humortechnikum 2023 bronzérmese
    Íme a Humortechnikum 2023 bronzérmese | Stand Up Comedy Humortársulat
    Íme a Humortechnikum 2023 bronzérmese | Stand Up Comedy Humortársulat
    2023. Augusztus 01.

    210 indulóból a 3. helyre futott be a borsodi Koleszár Péter

    A napokban fejeződött be Budapesten a Stand up comedy Humortársulat tehetségkutató és gondozó versenye, a Humortechnikum. A jubileumi, tizedik évfolyam bronzérmese a miskolci születésű Koleszár Péter lett, akinek a társulat alapítója, Orosz Gyuri azonnal társulati tagságot ajánlott. 

    Jubileumot ünnepel a tíz éve alapított Humortechnikum tehetségkutató és gondozó programra, ami egyre népszerűbb a humor iránt érdeklődők körében. Idén már 210 jelentkezőből választották ki azt a 15 főt, akik részt vehettek a kéthónapos felkészülésben. A humorista tanoncok 7 héten át éles bevetésen, azaz közönség előtt mutatták meg magukat Budapesten, a Stand up comedy Humortársulat előadásain. A program és a társulat alapítója, Orosz Gyuri mentorálta a csapatot, a közös munka eredménye pedig egy nagyszabású, amerikai stílusú döntőben teljesedett ki, ahol a közöség és a zsűri egybehangzó véleménye alapján a miskolci születésű, néhány hónapja már Budapesten élő Koleszár Péter állhatott a dobogó harmadik fokára.

    „Nulla tapasztalattal vetettem bele magam a stand up világába, így elég feszített volt a tempó a döntőig. Hétről hétre készülni, kreatívnak lenni, majd elő is adni nehéz feladat. Gyuri az előadások után mindenkivel külön foglalkozott, mi pedig szívesen vettük, hogy egy olyan ember lát el minket tanácsokkal, aki ott van, ahova mi tartunk, vagyis tartani szeretnénk. A döntőre mindenki egyre jobb lett, nem tudtam volna megjósolni, ki hol végez, inkább csak reménykedtem.  Úgy gondoltam, ha dobogós leszek, akkor szörnyen boldog leszek, de ha nem, akkor is gazdagodtam rengeteg tapasztalattal és emlékkel” – idézte fel a hangulatot Koleszár Péter, akinek végül nem csak tapasztalat és az emlékek jutottak.  

    A döntő közönsége, akik szavazhattak az előadás után és a 4 tagú zsűri egyértelműen a dobogóra várta a miskolci fiatalembert. Redenczki Marcsi, Orosz Gyuri, Magyed és Németh Kristóf, akik nemcsak a társulatban, hanem a Showder Klubban is kollégák egyetértettek abban, hogy Péter a legígéretesebb író a mezőnyben. „Nagyon jól ír és kiválóan válasz témát, sőt, színpadra is tudja vinni a gondolatait Peti. A humorhoz intelligencia kell, és az első három helyezettről biztosan mondhatom, hogy magas intelligenciával és műveltséggel rendelkeznek. Ők azok, akik igazi standup-ot tudni csinálni, és akár változtatni is képesek a műfajon.” – értékelte a dobogósok teljesítményét Orosz Gyuri.  „Nagyon jó figura vagy a színpadon, ott a helyed a dobogón!” -köszöntötte a harmadik helyezettet Németh Kristóf az eredményhirdetés után.

    Koleszár Péter Miskolcon nőtt fel, néhány hónapja költözött a fővárosba, logisztikai munkája miatt. Ha lazítani akar, a barátaival tölt időt, vagy rock és metál zenét hallgat, belefeledkezik egy izgalmas fantasy könyvbe, esetleg videójátékba. Utóbbit indokolta is: „Nagyon szeretem azokat a játékokat, ahol jó történet van. Sokszor megkaptam, hogy felnőttként miért töltök vele időt, ilyenkor csak annyit szoktam mondani, hogy képzeld el, hogy olvasol egy oltári jó könyvet vagy nézel egy szuper filmet, és te vagy benne a főszereplő, a döntéseid pedig befolyásolhatják a történet végkifejletét.” Mostantól nemcsak a játékban alakíthatja kedvére a történetek végét, ugyanis előadásait hamarosan műsorra tűzi a Stand up comedy Humortársulat Budapesten. Tervei szerint életszemlélete visszatükröződik majd a színpadon is, miszerint: „Az igazi kincs az életben nem a tárgyakban rejlik, mert elkopnak vagy tönkremennek. A barátokkal eltöltött idő az, ami igazán értékes.”