Hírek
    Kecskeméti győzelem született a Humortechnikum versenyen
    Kecskeméti győzelem született a Humortechnikum versenyen | Stand Up Comedy Humortársulat
    Kecskeméti győzelem született a Humortechnikum versenyen | Stand Up Comedy Humortársulat
    2020. Július 23.

    Kecskemétről Minkó Lajos első, Ágasegyházáról Petrus Roland második lett a napokban a fővárosban megrendezett Humortechnikum versenyen. A Stand up comedy Humortársulat tehetségkutatójának dobogósai elárulták: a jövőben is szívesen állnának nagyközönség előtt színpadra.

    A Humortechnikum 2020 tehetségkutató verseny döntőjében száz indulóból lett a legjobb Minkó Lajos kecskeméti mérnök. Az országos megmérettetést hetedik éve szervezik meg, az idei azonban rendhagyó volt. A koronavírus-járvány miatt meg kellett szakítani a februárban indult megmérettetéssorozatot a középdöntők után, így a versenyzők több mint három hónap kihagyás után álltak újra színpadra a napokban megtartott döntőben.

    A Stand up comedy Humortársulat tehetségkutató, tehetséggondozó programjának megálmodója és mentora Orosz György humorista, aki elmondta, idén alakult ki az eddigi legerősebb mezőny, sok ígéretes humoristajelölttel, a döntőben viszont a közönség és a zsűri egybehangzóan szavazta meg a legjobbnak Minkó Lajost.

    A nyolcfordulós verseny színpadon, közönség előtt zajlik, amely minden alkalommal szavazhat a legjobbakra, így alakul ki a döntő mezőnye. Az idei megmérettetésen heten jutottak a végső fordulóba, ahol a nézők szavazatai mellett a szakmai zsűri – Maksa Zoltán Karinthy-gyűrűs humorista, Lorán Barnabás és Orosz György, a Showder Klub humoristái, valamint Németh Kristóf színművész – is véleményezte a produkciókat.

     

    A verseny győztese, a 33 éves Minkó Lajos mérnök Kecskeméten született és nőtt fel. Általános iskolai tanulmányait a Zrínyiben végezte, majd a Gáspárban érettségizett, és járt utána építőipari technikumba. Ezt követően Pécsett építészmérnöki végzettséget szerzett, majd három éven át Siófokon, a Balatoni Hajózási Részvénytársaság mérnöke volt. Két éve házas, jelenleg Budapesten dolgozik, de minden hétvégén hazajár Kecskemétre. Erősen kötődik a városhoz, ott élnek szülei, testvére, rokonai és a barátai.

    Elmesélte: hobbija a motorozás és a vízi sportok, nevezetesen a kajakozás és sárkányhajózás, utóbbiban éveken át versenyezett is az egyetemi csapattal, sok győzelmet maga mögött tudhat. A humor, a jókedv mindig is meghatározta az életét. Gyerekkora óta érdekli a szereplés, az egyetem alatt a baráti társaság középpontja volt, és az egyetemi rádióban műsort is vezetett. Mindig szívesen mesélt vicces történeteket a környezetének, akik értékelték és szerették is ezt. Régóta kedveli a stand-up műfajt, sokak munkásságát figyelemmel kíséri. Így amikor meglátta a Humortechnikum versenyre a felhívást, azonnal döntött. Kíváncsi volt, megállja-e a helyét akár a színpadon is. Úgy tűnik, a válasz igen, hiszen a győzelemmel szerződtették is a Stand up comedy Humortársulatba.
    Elmondta, a verseny előtt még izgult, de a színpadon már jól érezte magát. Boldogan, felszabadultan szórakoztatta a közönséget. Bízik benne, a jövőben még több lehetősége nyílik a Stand up comedy Humortársulat társvendégeként fellépni.

     

    Az országos verseny második helyezettje Ágasegyházáról Petrus Roland lett. A 36 éves fiatalember szintén gyermekkora óta mindig a társaság középpontja. Szereti a humort, a stand-up comedy műfajt. A Humortechnikum versenyfelhívására a közösségi médiában figyelt fel. Igazából poénból jelentkezett, de már a selejtezőkön nagyon jól érezte magát. Így nagy energiákat fektetett bele, hogy minél jobb helyezést érjen el. A második helynek nagyon örült, és érzi, itt nem szabad megállnia, folytatnia kell a megkezdett utat. Otthonosan mozog a színpadon, alig várja, hogy újra felléphessen, mely a Stand up comedy Humortársulat jóvoltából meg is valósulhat.

    Petrus Roland Hajdú-Bihar megyéből származik, közel tíz éven át élt Dunakeszin, de feleségével szerettek volna tanyára költözni, és családi szinten gazdálkodni. Erre tökéletes helyszínt Ágasegyházán, a Fülöpházi buckák között találtak. Nagyon jól érzik magukat a csendes környezetben, saját önellátásra mindent megtermelnek. Rolandnak van egy hat-, egy két és fél éves kislánya, és augusztusra várják a harmadik kislányukat.

    Ősszel pótolja

    A Stand up comedy Humortársulatnak van már kecskeméti állandó tagja, Redenczki Marcsi személyében, aki évek óta lép fel a társulattal. Ötvenedik születésnapja alkalmából tavasszal először mutatkozott volna be a Showder Klubban, mely a járványhelyzet miatt elmaradt. Várhatóan az ősszel megvalósulhat.

    Forrás