Hírek
    Megharapta a saját kutyáját a humorista
    Megharapta a saját kutyáját a humorista | Stand Up Comedy Humortársulat
    Megharapta a saját kutyáját a humorista | Stand Up Comedy Humortársulat
    2019. Július 04.

    Kategorikusan nemet mondott a kutyára, majd engedett felesége kérésének és gazdi lett Záhonyi-Ábel Dávid, a Stand up Comedy Humortársulat tagja, a Sony portfólió öt csatornáján futó (VIASAT3, VIASAT6, AXN, Sony Max és Sony Movie Channel) "Milyen idő lesz holnap?" humoros időjárás-jelentés egyik főszereplője. 

    Záhonyi-Ábel Dávidot megfontolt embernek ismerik a barátai, aki minden döntés előtt sok szempontot megvizsgál, mielőtt kialakítja végső álláspontját. Ennek ellenére, még magát is felülmúlta, amikor a családban megfogalmazódott, a kutya iránti vágyakozás. „Amikor először szóba jött a feleségemmel, hogy lehetne egy kutyánk, akkor kategorikusan nemet mondtam, mert lakásban élünk és úgy gondoltam, hogy a gazdiknak és a kutyának is akkor a legjobb, ha a házi kedvenc a kertben van. Aztán jobban utána olvasva kiderült számomra, hogy a lakás nem feltétlenül kizáró ok.” –  foglalja össze kezdeti aggodalmait a stand up komikus.

    A kutya iránti igény és Ripley nevű kedvencük megérkezése között több, mint egy év telt el, mert a fajta kiválasztását is alapos mérlegelés előzte meg. Végül egy Border Collie-ra esett a választás, aki első látásra szerelem volt. „Már a kezdetektől fogva szimpatizáltunk a Border Collie fajtával, de tudtuk, hogy melós lesz, mert igen aktív kutya és rengeteg tenyésztő azonnal visszakozik, amikor kiderül, hogy lakásban lenne. Végül találtunk egyet, akinek ezzel nem volt gondja és elmentünk hozzá kíváncsiságból megnézni a csöppségeket. Hihetetlen fel tudják dobni az embert, főleg, amikor még aprók, viszont felelősségteljes döntést akartunk hozni, így még háromszor visszamentünk, hogy tiszta fejjel is van-e határozott vágyódás a kutya után.” –  meséli mosolyogva Dávid. Ami könnyebben ment, az talán a névválasztás. A kutyus a Ripley nevet kapta. Természetesen humoristaként ezt a témát is kivitte a színpadra Dávid, a közönség pedig nagy nevetéssel fogadta ezt a történetet is. „Vannak olyan gazdik, akik a testi fölényt, vagy hátrányt szeretik névvel kompenzálni. Ha nagy a kutya, akkor cuki nevet adnak neki, ha kicsi akkor „bika” nevet. Ezekből a kedvenceim, amikor úgy hívják a pitbullt, hogy Fifike, vagy amikor a csivavából lesz Tyson.”

    Kutyagazdaként az első pár hónap mindenképpen nehéz. Kezdve azzal, hogy a házi kedvenc megtanulja a szobatisztaságot, a napi rutint, a szabályokat és persze azt, hogy ki a főnök otthon. Dávid olvasott olyan cikket, hogy érdemes a kutya fülébe harapni, hogy helyre tegyük az állatban, ki is a falkavezér. „Egyszer kipróbáltam és megharaptam egy fülét, persze nem erősen, de nálunk inkább a „csúnyanézés”, ami bevált.” – emlékszik vissza az első közös hetekre a humorista, aki imádja a kutyáját, de fellépésre még nem merte elvinni magával, mert attól tart, hogy a fáradhatatlan Ripley megzavarná az előadást. „Mint minden Border Collie, ő is nagy frizbi és labda őrült, mert ha éppen látható vagyok egy humoros időjárás-jelentés jelenetben, akkor hiába mutatom, hogy „Nézd, ki van a TV-ben?”, ő akkor is kizökkenthetetlenül nézi a kedvenc játékait.” –  idézi fel az otthoni hangulatot Záhonyi-Ábel Dávid.

    Forrás: https://www.harmonet.hu/ajanlo/72000-megharapta-a-sajat-kutyajat-a-humorista.html?fbclid=IwAR029ChfBny4AApoxyk-f3zWmmgf10B6O_AHiHYjObQSoXIy_yi8L9BM1UU