Hírek
    Orosz György: „Egy humoros könyvet az alkoholisták is megérdemelnek”
    Orosz György: „Egy humoros könyvet az alkoholisták is megérdemelnek” | Stand Up Comedy Humortársulat
    Orosz György: „Egy humoros könyvet az alkoholisták is megérdemelnek” | Stand Up Comedy Humortársulat
    2020. Június 15.

    Orosz György egy napló-könyvvel jelentkezik rajongói számára.

     

    Miért írt könyvet?

    – A „Feri naplója a karantén idején” eredetileg lelki támogatás gyanánt íródott a szüleim részére, hogy esténként jobban érezzék magukat, de a közönség nélkül rögzített Rádiókabaréban is működött. A közösségi oldalamra kitettem az újabb részeket, de többször is túlléptem vele a betűkeretet, sőt a Facebook le is tiltotta. Ezek után érdeklődtem, egy könyvnek milyen hosszúnak kell lennie, és most itt van a kezemben.
     

    Miért tiltotta le a Facebook?

    – Valószínűleg, mert külső hivatkozással töltöttem fel, és ez valakinek szemet szúrt. Szerintem, nincs benne semmi aggályos, talán valaki úgy érezhette, hogy kedvet csinál a piáláshoz. Én ezt viccnek szántam, ami a könyvből is kiderül.
     

    Miért pont Feri?

    – Feri a standupos műsoraim régi karaktere. Elvileg a keresztapámról, Feri bácsiról mintáztam, de az összes hülye rokonom bele van gyúrva, magamról nem is beszélve.
     

    Piálni jó vicc?

    – Azt gondolom, egy humoros könyvet az alkoholisták is megérdemelnek, de igyekeztem megmutatni az érem mindkét oldalát. Nem vagyok érintett és a családtagjaimra se jellemző, de néhány barátomnak már kellett segítség. Nekik köszönhetem, hogy a történések miértjeiben is el tudtam mélyedni, nemcsak a mókás helyzetekben.

    Forrás