Hírek
    Orosz György megelőzte a vakcinát
    Orosz György megelőzte a vakcinát | Stand Up Comedy Humortársulat
    Orosz György megelőzte a vakcinát | Stand Up Comedy Humortársulat
    2020. Június 16.

    A hajdúnánási születésű humoristát megihlette a karantén.

    Megjelent Orosz György Feri naplója a karantén idején című könyve. A humorral teleszőtt, fiktív, de a napi történésekre reagáló napló az első magyar nyelvű könyv a koronavírus-járványról, ami a karantén 50 napos időszakát dolgozza fel.

    A hivatalos bemutatót az egyik budapesti autósmoziban rendezték meg. Az esemény házigazdája Németh Kristóf színművész volt, a könyvet Maksa Zoltán Karinthy-gyűrűs humorista mutatta be a publikumnak, aki eleinte féltette a szerzőt a kényes témaválasztás miatt: – A könyvet olvasva azt vettem észre, hogy nem csak megtalálta az arányt Gyuri, hanem egy teljesen hiteles szociográfiát állított elő erről a helyzetről, amivel én magam is találkoztam a saját környezetemben. Ezáltal egy nagyon hiteles és nagyra értékelendő mű született – nyilatkozta Maksa a könyvbemutatón.

    A főszereplő egy alkoholproblémákkal küzdő kétkezi munkás, aki vidéki otthonában vészeli át a kijárási korlátozást. Orosz György bevallása szerint Feri nem valós személy, úgy fogalmazott, hogy a sok, furcsán viselkedő ismerőséből gyúrta össze a karaktert. A könyv Feri szemüvegén át idézi fel a karantén legjellemzőbb mozzanatait, a digitális oktatás nehézségeitől a maszk- és gumikesztyű-hiányon át a párkapcsolati problémákig. Feri naplója a téma komolysága ellenére is könnyed szórakozást ígér, sok-sok nevetéssel.
     
    Forrás