Hírek
    Ronda karácsonyfát állít Orosz Gyuri
    Ronda karácsonyfát állít Orosz Gyuri | Stand Up Comedy Humortársulat
    Ronda karácsonyfát állít Orosz Gyuri | Stand Up Comedy Humortársulat
    2019. December 15.

    Karácsonyi sorozatunkban a Stand up comedy Humortársulat tagjait kérdeztük ünnepi szokásaikról. Mindenki ugyanazt a 10 kérdést kapta, íme Orosz Gyuri válaszai.

    1., Kikkel és hol töltöd idén a karácsonyt?
    - A családommal. Megkezdjük a 24-ét az otthonunkban párommal, feldíszítjük a fát, sütünk tonhalat. Én vásárolok, fát díszítek a párom pedig főz. Aztán az egyik nap meglátogatjuk a szüleimet, másnap meg a sógornőmhöz és a keresztgyermekeinkhez megyünk. Mindenhol van társasjáték csata és zabálás. A játéktábla mellett fekve, pihegve dobáljuk a dobókockát reggelig.

    2., Mi a menü szenteste?
    - Nálunk már évek óta rózsaszínre sült vörös tonhal filé krumplipürével, kompóttal és fokhagymás szósszal. Anyukámnál a libamáj a főfogás, sült hagymával, mazsolás rizzsel. A sógornőméknél halászlé és sültek fogadnak. Az elején telítődöm, aztán pedig a túlélére játszom, ahogy alakul egy kis hely már eszem is.

    3., Mi a kedvenc karácsonyi filmed?
    - Karácsonykor a nagy klasszikusokat szeretem, a kedvencem az Igazából szerelem. De a Star Wars is jó, a fénykardok a karácsonyi fényekre emlékeztetnek.

    4., Ki díszíti a karácsonyfát nálatok?
    - Feldíszítve vesszük meg. El ne hidd, feldíszítve tesszük el, így csak ki kell csomagolni. Vicceltem, egész évben kint van. Az igazság az, hogy én díszítem. Szerintem szépen, mások szerint nem.

    5., Szokott lenni karácsonyi veszekedés?
    - Persze, így nagyobb az öröm este. Lehet csak ezért olyan emlékezetesek a karácsonyok, mert amikor már majdnem szakítunk, akkor jön a béke és a szeretet.

    6., Mi volt a legrosszabb ajándék, amit kaptál?
    - Egy elektromos összeszerelő készlet, amivel egy ajtócsengőt lehetett készíteni. Nem lett volna ez rossz, de számítógépet kértem a Jézuskától. Amikor mégis összeraktam az ajándékot, akkor előkerült még egy doboz, amiben a számítógép volt. Így végül is nem is volt olyan rossz ez.

    7., Kedvenc karácsonyi dalod?
    - A Prosectura karácsonyi dala. Elég durva, de szeretem. Amúgy egyik sem zavar annyira, hogy elkapcsolnám.

    8., Mi a legkedvesebb gyerekkori, karácsonyi emléked?
    - Mindegyik karácsony szép emlék, nem tudok különbséget tenni és ez nem csak duma. Annyira kicentizett forgatókönyv szerint ment a karácsony, hogy nem volt különbség, még arra is emlékszem, hogy a narancsot mindig akkor tettük be a fa alá, ha apám már felporszívózott a szobában. Anyukám mindig háromszor jött be megnézni, hogy milyen a fa és mindig volt valami kritikája. Órákig sorolhatnám. 

    9., Diós vagy mákos bejgli?
    - Egyik sem, a marcipánost szeretem. A mákostól hülyén nézek ki a karácsonyi fotókon, a diótól kitörik a fogam. Bár dióst már ehetnék, mert van egy muzulmán fogorvosom, aki karácsonykor is dolgozik.

    10., Mit kérnél, ha bármit kívánhatnál karácsonyra?
    - Azt, hogy évente három hónapot Amerikában tölthessek. Ez egyébként csak akkor valósulhat meg, ha van pénzem, egészséges vagyok én és a családom és az írói munkáim népszerűek lesznek.