Hírek
    Sohasem késő
    Sohasem késő | Stand Up Comedy Humortársulat
    Sohasem késő | Stand Up Comedy Humortársulat
    2023. Augusztus 21.

    Sohasem késő

    Redenczki Marcsi műsora családcentrikus, témaválasztása a nők mindennapjai körül forog.

    Redenczki Marcsi a Stand up Comedy Humortársulat tagja, a Showder Klub, a Comedy Central tévécsatorna és a Rádiókabaré fellépője. 2009-ben jelent meg első humoros novelláskötete: Türelemfa, avagy Nevel vagy Nevelem a családom címmel. 2014-ben a TV2 stand up comedy versenyén is elnyerte a zsűri tetszését. Számos talkshow-ba kap meghívást, láthatták már a Ridikülben és a Fábry Show-ban is. 2020-ban leszerződtette a Showder Klub. Műsora családcentrikus, témaválasztása a nők mindennapjai körül forog: háztartás, gyereknevelés, de a férfiakról alkotott véleményét sem rejti véka alá. Férjezett, két felnőtt gyermek édesanyja.

    1. Hogyan érez a születési helyével kapcsolatosan? 
    – Kecskeméten születtem, és itt élem az életemet, innen ingázok a fellépésekre és Budapestre, mert ott dolgozom. Nem hagynám el a szülővárosomat soha, szeretek itt élni, minden emlékem ideköt. Nekem már az is nagy kaland volt, amikor huszonhat év után – a kertes házunkból társasházi lakásba – a város egyik végéből a másikba költöztünk.
     2. Mit szeret önmagában?
    – A humoromat, és azt, hogy rendíthetetlenül pozitívan állok az élethez. Bárhol és bárkivel el tudok és szeretek is beszélgetni. Lehet rám számítani, segítőkész vagyok. Nem tudok úgy elmenni valaki mellett, hogy ne segítsek, ha megtehetem. 
     3. Mivel lehet kikergetni a világból? 
    – Ha valaki késik, mert én nagyon pontos vagyok, sőt tíz perccel hamarabb érkezem. Azt sem szeretem, ha valaki elhagyja magát vagy tehetetlenkedik. Azzal sem tudok mit kezdeni, ha valaki  a bolhából elefántot csinál.
     4. Bántja-e valami, amit elszalasztott az életben? 
    – Kerek az életem. Minden úgy van jól, ahogy van. Nem, azt hiszem, hogy semmit sem bánok, hacsak azt nem, hogy kicsit későn kezdtem a humorista szakmát.
     5. Kíváncsiságból kivel cserélne életet egyetlen napra? 
    – Senkivel sem cserélnék, nem látom értelmét, hogy ilyen rövid időre belekukkantsak más világába. Elégedett vagyok a saját életemmel.
     6. Mit szeret, illetve nem szeret az ellenkező nemben? 
    – Azt szeretem, ha egy férfi határozott, önálló, és támasza tud lenni a társának.  A legbüszkébb az öcsémre vagyok, aki ilyen. Csodálom, ahogy nagy szeretettel és empatikusan nevelik autista kisfiukat. Azt viszont nem szeretem, ha egy férfi teljesíthetetlen elvárásokat támaszt. 
     7. Melyik történelmi korszakban élne szívesen? 
    – A hippikorszakot szívesen kipróbálnám, izgalmas lenne megélni azt az életérzést, ami az úgynevezett  virággyerekeket jellemezte: béke és szeretet. Azt hiszem, nagy szükség lenne most is erre.
     8. Milyen idézetet tenne ki a hűtőajtóra, hogy minden reggele ezzel induljon?
    – A Charlie Chaplinnek tulajdonított mondást: „Az a nap, amelyik nevetés nélkül telik el, elvesztegetett idő.” Magam is így gondolom.
     9. Van-e olyan értékes vagy értéktelen tárgy, ami különösen fontos az ön számára? 
    – Nekem nem a tárgyak fontosak, nem gyűjtögetem azokat, inkább az emberekhez és az emlékeimhez ragaszkodom.
    10. Van-e kedvenc szerzője? 
    – Imádom G. Szabó Judit pöttyös lányregényeit. Emlékszem, hogy könyvvel a kezemben mentem az anyukám után, és felolvastam neki: „Anya, csak ezt hallgasd meg!” Csak pár hete szült a testvérem, de ő is ragaszkodott ahhoz, hogy velem tartson az író-olvasó találkozóra, hogy dedikáltassuk a kedvenc könyvein­ket. Rendkívül szimpatikus számomra az írónő A macskát visszafelé simogatják című művében megfogalmazott gondolat: „Nincsenek kis gondok és nagy gondok. Nincsenek felnőttek és gyerekek. Emberek vannak. És embernek lenni nem is olyan egyszerű…”
    11. Milyen tanulságot osztana meg velünk, amit saját tapasztalatai alapján vont le? 
    – Akárhány éves is vagy, kezdj bele abba, amire nagyon vágysz. Az életkor csak egy szám, bátran vágj bele, bármi is a szíved vágya.
    12. Van-e kedvenc érdeklődési területe, hobbija? 
    – Szeretek olvasni,  imádom a Robin Cook-könyveket. Az utazás is kedves elfoglaltság számomra, nincs izgalmasabb, mint új helyeket felfedezni, megismerni.
    13. Milyen zenét szeret?
    – A dallamos retró zenét kedvelem, amire jól lehet táncolni. Szeretek és tudok is táncolni.
    +1. Milyen képességet választana, ha egy szuperhős bőrébe bújhatna?
    – Nagyon szeretném azt a képességet, hogy meggyógyíthassak mindenkit.

     Forrás: szabadföld.hu