Hírek
    10 kérdés - 10 válasz OROSZ GYURI
    10 kérdés - 10 válasz OROSZ GYURI | Stand Up Comedy Humortársulat
    10 kérdés - 10 válasz OROSZ GYURI | Stand Up Comedy Humortársulat
    2021. November 03.

    10 kérdés - 10 válasz OROSZ GYURI

    Tíz villámkérdést tettünk fel humoristáinknak, mindenkinek ugyanazt. Érdekes, izgalmas válaszokat kaptunk. Orosz Gyuri elárulta, milyen kapcsolata volt több középiskolai tanárával is.

    1., Mire vagy a legbüszkébb humoristaként?
    - Arra, hogy a pandémia kezdetén napi élő műsorral tartottam a lelket a követőimben, amivel amúgy magamban is tartottam a lelket, mert én is féltem ám. Egy könyvet is írtam, addig se kellett azon gondolkozni, hogy mind meghalunk. Szerencsére lassan túl vagyunk a járványon, megint örülhetek annak, hogy élő fellépéseken szórakoztathatok, és addig se gondolok arra, hogy egyszer mind meghalunk.

    2., Mi volt a legrosszabb élményed fellépésen?
    - Amikor a Jó ebédhez szól a nóta műsorban kellett énekelnem, és én hülye nem mondtam elég határozottan, hogy nem tudok énekelni, ezért bekerültem a műsorba. Nagy nyomás volt rajtam, körülöttem mindenki profi zenész volt, én meg full amatőr és nem is tudok énekelni. Végül megoldottuk, és tavaly nyolcszor kérték a kívánságkosárban az Egy cica, két cica... című számot az én előadásomban. Utólag jó poén, de ott elég kellemetlen volt.

    3. Melyik világsztárral szerepelnél legszívesebben egy filmben?
    - Mindegy, csak ő is szerepeljen az adott Star Wars filmben, ahol Jedit alakítok. Természetesen ember Jedi akarok lenni, nem valami Yoda jedi, aminek csak a hangját adhatom. Fénykardot akarok, és szívesen megküzdenék Vader nagyúrral. Legalább az egyik testrészét le szeretném vágni, hogy megbosszuljam Luke kézfejét.

    4., Ha a filmért Oscar-díjat kapnál, ki az az 5 ember, akinek megköszönnéd a családodon, párodon kívül?
    - A menedzseremnek, aki amúgy a párom is, de külön köszönném meg neki. Az első műsorvezetőtársamnak, aki amúgy az öcsém, de külön köszönném meg neki is. Amúgy elsősorban azoknak, akik hittek bennem. Két álltalános iskolai tanáromnak, Erika néninek és Feri bának, mondjuk rajtuk kívül a többi tanárral csak tisztelettel teli utálat kötött össze. Őket egynek veszem. Kovács Zsoltnak, akivel kezdtem a televíziózást, és elfogadta, hogy totál hülye vagyok, Aranyász Jánosnak, aki először engedte, hogy mikrofon elé üljek. Humorban Maksa Zolinak, Sinkó Péternek, Ardai Tamásnak, Mikó Robinak. És barátaimnak, Szilágyi Lacinak és Németh Kristófnak. 

    5., Melyik tantárgyból voltál a legerősebb középiskolában?
    - Matematika, mert abban voltam a legjobb. Az IQ-m jelenleg is mérhetetlen. Leegyszerűsíti az életem, mert minden képletbe foglalható. Például, ha egy tízperces stand up műsor nem tartalmaz legalább 60 poént, aminek legalább az 50%-a nem éri el 8-as erősséget egy 10-es skálán, akkor az csak egy jó műsor, de nem feledhetetlen.

    6., Mit csinálnál, ha befejeznéd a humorista karriered?
    - Feküdnék a föld alatt 3 méter mélyen. De tegyük fel, hogy hamarabb befejezem, mint meghalok, akkor könyvet fogok írni, valószínű sci-fi-t. De szívesen filmeznék is, akár forgatókönyvíróként vagy rendezőként. Valahogy meg kell kapnom az Oscar-díjat, hogy megköszönhessem a fentebb felsoroltaknak.

    7., A gázsid tízszereséért elvállalnád, hogy meztelenül lépsz fel egy szükkörű rendezvényen?
    - Léptem fel nudista strandon, gondolom ott nem lett volna ciki pucérnak lenni, de ruhában voltam. Amúgy fellépnék pucéron, de nem a tízszereséért, annál én sokkal többe kerülök.

    8., Van tabu, amiről nem beszélsz a színpadon?
    - Nincs, mert pont ez a lényeg, ha valami probléma, akkor arról beszélni kell, inkább az a fontos, hogy hogyan beszélünk róla. Ezt még gyakorlom, mert néha szexista vagyok és vannak kevésbé pc anyagaim is, de dolgozom rajta, hogy ne legyek soha öncélú és mindig legyen értelme a poénkodásnak. Hogy egy példával éljek, először vívni tanulunk meg, és csak utána ölni.

    9., Van-e olyan dolog, ami miatt lemondanál egy fellépést?
    - Van, ha páromnak, családomnak segítségre van szüksége, akkor igen. Vannak olyan emberek, akiknek én vagyok az első, így megyek, ha kellek.

    10., Melyik az az ország, ahol szívesen fellépnél ott élő magyaroknak?
    - Ott, ahol nem önszántukból laknak, Erdély, Felvidék, Szlovákia. De szívesen mennék Angliába is, persze oda vinnék szendvicset is, hogy nehogy éhen haljak. Ausztráliába is vágyom és az USA jöhet bármikor.

     

    Fellépőrendelés és videók: Orosz Gyuri (katt ide)